30 de novembre de 2010

#novadorsOM I Jornada Interanual Novadors & Twitter

Dissabte passat, el 27 de novembre vaig assistir a les I Jornades Interanuals Novadors Open Meeting. Unes jornades que a més a més de estar dirigides cap a la formació, també han sigut lúdiques i com no gastronòmiques, cosa que ja havia estat anunciada formalment a la web www.technosofia.net.

Començaré dient que aquest hashtag #novadorsOM va estar d'entre els quatre primers top hashtags a twitter dissabte, més encara tenint en compte que aquesta jornada coincidia juntament amb tres més.

Vaig arribar a punt i hora, corrents a entregar els meus rotllets per al café, saludar breument a @Lindacq @jordi_a @olmillos @iferrer @eprats @FrancesLlorens i de cap a obrir bé orelles i ulls, teclejar i backchannel·lar les jornades.

Jo, a primera fila, juntament amb @eprats, @iferrer (havien vingut des d'Eivissa a la jornada) i oh!, quina sorpresa també tenia a la meva esquerra a @mcarmendz y @juanfratic, què ben acompanyada em sentia.


El començament, @FrancescLlorens, presentava a @jordi_a encarregat d'obrir les jornades amb una clar, concret i acurat curs, exprés a la vegada que intens i sense deixar-se cap detall, de com fer una bona presentació, i ell en sap molt de fer bones presentacions. Més de 200 diapositives en un temps rècord. Impressionant, com sempre!!! No em canse d'escoltar-lo, com comunica, com viu el que diu, com connecta amb l'audiència, com parla, com transmet, l'entusiasme, la fluïdesa... Moltes gràcies Jordi.

En acabar Jordi, van donar pas a l'exposició de Jaime Olmos @olmillos, "Otra escuela, Sí es posible", només amb l'entusiasme que ens trametia, la seva seguretat, el seu convenciment, la meva conclusió respecte a aquesta proposta és que sí es possible una altra escola, només cal implicar-s'hi, col·laborar, cercar solucions, implicar les famílies, obrir-la a tota la societat. En definitiva, si esperem que l'escola canviï com si fora obra de màgia, doncs estem ben equivocats, i si no fem res, ben segur que l'escola no canviarà. Excel·lent presentació @olmillos!

Ja estàvem a mig mati i calia fer una pausa, la pausa café, ben esperada per tots els assistents, sobretot per aquell que s'havien assabentat mitjançant twitter que l'encontre tenia una vesant gastronòmica, la proposta va sorgir a twitter, què era una pausa café sense pastetes? era necessari endolcir la jornada d'alguna manera, i jo em vaig oferir a dur els meus rotllets d'aiguardent, i tot seguit van anar afegint-se, l'orgull no els permetia deixar d'aportar ambrosíacs dolços, @mcarmendz amb les seus rotlles de vi, @iferrer i @eprats flaons d'Eivissa, @juanfratic peladilles, moixàvena o almoixàvena de part de @FrancescLlorens, i si a tots els dolços afegim la bona companyia dels assistents, doncs ahí hem donat al clau.

Després d'una pausa tan dolça, calia que el següent conferenciant, comunicador, continuara en la mateixa línia, i qui millor per fer-ho que @lindacq Linda Castañeda? Ningú, ella ens va enganxar a tots amb la seva exposició de “Identidad Digital” i ens va enrolar a tots els presents en una activitat que consistia a posar-hi cara a quatre rols nostres, incloure el mail i intercanviar-ho amb algú altre de la sala que no coneguérem de res. Una presentació fluida i molt interessant, perquè és ben cert que som el que diem i la gent a la internet ens coneix pel que diem.

I com a colofó final de l'acte la intervenció de Francesc Llorens @FrancescLlorens, que ens va enlluernar amb la seva ponència “Transmissió d’esdeveniments en Internet: broadcasting, streaming i backchanneling. Un exemple real: aquesta jornada” va estar molt interessant i a més a més ens va engrescar a tots en un debat intens, amb la importància que té el backchanneling a qualsevol esdeveniment, tothom volia participar.

Es clar les intervencions pera tots els gustos, sempre hi ha qui creu que aquestes coses no serveixen per res, però el cert es que gràcies al backchanneling es crea una interacció entre l'audiència assistent a una jornada i l'audiència no present a la sala però que sí segueixen l'esdeveniment des de qualsevol altre lloc, com per exemple Mèxic, Canàries, Andalusia, etc. Nosaltres estàvem a Gandia. El meu pares és que enriqueix quantitativament els esdeveniments, quant a feedback amb el públic assistent o bé aportant enllaços a llocs interessants.

També vull fer palés i destacar la participació activa i esplèndida dels alumnes de P24 de Jordi Adell que van vindre a les jornades, la meva enhorabona. I per suposat a Francesc Llorens, que va ser capaç de moderar un debat com el que vam tindre com a cloenda de la jornada.

No acabava ahí, la jornada continuàvem al bar de la gasolinera, un lloc on jo mai hauria dit que es podia menjar tan bé, un menjar exquisit i molt ben acompanyat de les corresponents begudes, acuradament escollides per cadascú dels plats, si a més a més hi afegim el servei que va ser excel·lent, i damunt la companyia i conversa amb tots els comensals... doncs què us puc dir, una jornada d'aquest tipus no es pot comparar amb ningun altre esdeveniment, no s'apropa ni de lluny. Jo estava asseguda entre un gran filòsof @asarbach i una professora de clàssiques meravellosa @voxgraeca, impressionant, la conversa, la companyia, les rialles. Veure un debat, un intercanvi d'idees entre @asarbach i @FrancescLlorens, impagable. La cara i atenció que parava @voxgraeca i jo mateixa, si ho hagués gravat... Aprendre és una tasca constant i diària, aquell que no aprén, no viu.

La tarda va continuar una mica més al bar de la bencinera, mentre plovia anàvem despedint alguns dels assistents, ara ja anàvem quedant menys persones, membres de @novadors i agluna altra persona més. Ens havíem d'anar al centre de Xàtiva, una llàstima que hi haguera mal temps (caldrà tornar per viure Xàtiva i gaudir-la tant com es mereix) Fins l'hora del sopar, unes cervessetes i cafés al bar de l'Hotel, mentre alguns es dutxaven i refrescaven per tornar a la jornada, formativa-lúdico-tecnològica-gastronòmica.

Per finalitzar el sopar, un sopar magnífic a una casona vella de Xàtiva, un entorn tranquil, com no, la conversa amb tots els membres, continuava aprenent, escoltant, conversant, intercanviant opinions, enriquint-me més i més, al meu costat, a l'esquerra tenia @aidaivars, una magnífica professora de física i química, també novadora amb qui vaig tenir el plaer de conversar, intercanviar parers, comprovar que teníem interessos comuns, la seua il·lusió, el seu compromís, l'entusiasme, les ganes de treballar, d'aprendre... vam fluir com ens havia volgut mostrar @jordi_a a la seva intervenció durant la jornada del matí. Tant és així que, vàrem comprovar que d'eixos interessos comuns i aquest fluir ha sorgit un projecte, fruit de la nostra tasca docent, i les nostres ganes d'aprendre i voler compartir-ho amb el món sencer, ens hem capficat en un projecte col·laboratiu per les properes jornades de @novadors. Però això és un altra història que en el seu moment us contaré.

@juanfratic, no va deixar-nos en cap moment, un amfitrió perfecte, una persona que gaudeix d'allò que fa, i convençuda que aprendre, compartir, intercanviar és el millor camí.

Quant a l'organització, vull agrair de cor als meus companys Novadors, la gran feina feta en l'organització, immillorable al meu parer, començant pel lloc, la connexió, el temps ajustat, el café, el dinar, el sopar, fins i tot les indicacions per arribar al IES Luís Simarro, no podien haver estat millor donades. Matrícula Cum Laude per als organitzadors.

Amb què em quede d'aquesta jornada?

El fluir

Les converses

L'aprenentatge

La gent meravellosa: @Lindacq @jordi_a @olmillos @iferrer @eprats @FrancesLlorens @dmelop @tonisolano @aidaivars @mcarmendz @juanfratic @manumonso @salvaoret @sasogu @asarbach @boggejant @marisadedios @voxgraeca

Les rises

Compartir

L'il·lusió

La coordinació

Les persones

El caliu

L'entusiasme

L'esperança

La força

La curiositat


Vídeos de la jornada Ustream Novados

Presentacions Comferències:

Fotos:
Gràcies a tothom, a qui ha assistit, tant el qui han vengut de lluny, com els que eren prop, a aqulles persones que han seguit l'esdeveniment per twitter o ustream; a tots els qui han fet possible que aquesta primera jornada Interanual haja estat immillorable en tots els sentits i per tant entre tots heu complert les espectatives i les heu superat sobradament.

Em senc orgullosa de pertànyer a Novadors

Una abraçada


25 de novembre de 2010

Especial tweet 3000

El motiu d'aquest post està relacionat amb el meu tweet 3000, és un nombre un poc especial i per tant es mereix un contingut especial. He twittejat bobades, he rigut amb tweeter, m'he emocionat, he conegut gent fabulosa, i per damunt de tot he aprés moltísim i espere poder continuar fent-ho, de tots vosaltres, grans pofessionals que omplen el meu Time Line. Per tant amb vosaltres i amb tots els meus seguidors a twitter és amb qui vull compartir aquest post.

Gràcies a tots... gràcies a vosaltres aprenc dia a dia, em feu sentir una mica més completa com a persona i com d

Avuí escric aço, perquè tinc la necessitat de compartir tot allò que últimament estic fent i per tant sentint, ja fa gairebé tres messos que vaig començar a treballar de mestra, el que sóc.

Tot i que les meves pors inicials anaven més encaminades a no agradar als alumnes, no saber estar a l'alçada de les circumstàncies, no saber com donar-hi forma a les meves classes, no tener una programació definida i al meu abast. M'he donat conter que si més no eixes pors s'han desintegrat en part per la gran professional amb la que compartisc tutoria dels meus alumnes de 2n de primària.

Haig de fer palés, que la coordinació entre les persones que son dintre d'un aula, conjuntament amb altres mestres, bé siguen de cicle, bé especialistes es essencial a l'hora de dur a terme una bona marxa durant el curs. Però el que més m'importa es fer que els meus alumnes gaudisquen tant o més que jo d'allò que aprenen dia a dia, d'allò que fan.

Qui siga docent entendrà el que vull dir amb gaudir del que fem per a que els nostres alumnes aprenguen, jo tal volta siga perquè no se treballar d'una altra manera, o tal vegada siga que jo sóc molt passional i entusiasta.

Us possaré un exemple per a que entengueu millor el que vull trametre amb l'idea de gaudir de la docència. Quan la meva tutora em conta el projecte, allò que s'hem de fer arribar a l'alumnat, el meu cap s'omple d'idees, es com una granissada de tempesta, comencen a sorgir idees, activitats, una rere l'altra, i quan més entusiasme hi pose, més idees venen... Creativa? no ho crec, però així es com estan transcorreguent aquestos messos a la meva vida docent.

Tinc clar que allò que faig ho faig desde l'estusiasme i les ganes de treballar, m'agrada el que faig i hi posse tots el sentits. No se fer-ho d'una altra manera.

Si creieu que el que més m'omple és organitzar, crear activitats, donar-hi voltes al voltant d'una idea per dur-la a terme a la classe, doncs esteu una mica equivocats... el que més m'omple és veure els meus alumnes gaudint, endinçant-se en les activitats, veient-los treballar en grup, cooperant els uns amb els altres, ajudant-se. Si em veiéreu la cara que s'em possa quan veig que un alumne ha acabat ja la seua part i s'en va a ajudar, dirigir, o tutoritzar un altre company que encara no ha arribat a entrendre com fer-ho. Sóc feliç.

Veure cinc alumnes al voltan d'un ordinador, i mentre un escriu, el del costat li va indicant aquelles lletres del teclat que no troba, els altres tres, dicten les paraules que han decitit escriure tot el grup, lletrejant-les per a evitar errades, indicant els passos que ha de seguir qui està a l'ordinador... Si, no ho puc negar, em fa feliç.

Haig de confessar que ser mestra, docent, m'agrada i m'agrada implicar-me al 100% en tot alló que faig, no sé treballar d'altra manera. I aixó vol dir que empraré totes les eines, recursos, idees, propostes, etc, per esbojarrades que pareguen d'entrada, en que els meus alumnes aprenguen allò que han d'aprendre.

Estic vertaderament contenta, tinc la gran sort de poder treballar en una classe on tenim quatre ordinadors per als alumnes, es pot dir que puc gaudir d'una aula ben dotada i per damunt de tot, amb uns alumnes que s'il·lusionen amb tot allò que els planteje.

Per mostra us deixe l'enllaç del blog que hem obert per al primer cicle de primaria Perigrulliblog. On ells mateixos ja van fent cosetes que abans era impesable que feren, com ara presentacions. Quin plaer poder treballar així.

Una abraçada a tots.

24 de novembre de 2010

Formació en Educació i Tecnolologia

Cal fer palés que aquest cap de setmana, el 27 de novembre, hi ha un gran esdeveniment Formatiu-Tecnològic i també Gastronòmic a Xàtiva, València:

I JORNADA INTERANUAL DE FORMACIÓ EN EDUCACIÓ I NOVES TECNOLOGIES

showJorn27

Junts caminem: Novadors & Twitter