21 de novembre del 2007

SOFTWARE LLIURE A L'ESCOLA

Aquesta és la meva primera presentació, es a dir la primera que he creat, i no serà l’única. He gaudit, m’he enfadat i com no, he vist un munt d’imatges per tal de poder triar aquelles que jo anava a emprar per fer aquesta tasca. Evidentment, gràcies a Flickr (lliure?) Doncs sí, i es per això que hi ha presentacions tan bones a la classe, o es que algú ha usat imatges que no foren lliures?

Crec que és important que deixem ja d’una vegada i per totes de banda a MICROSOFT (software privatiu), utilitzant el SOFTWARE LLIURE a l’escola. La manera de fer-ho es començant per un mateix. El software lliure compleix i afavoreix totes les condicions que marca l’aprenentatge. Vull dir amb això que es pretén formar els alumnes amb capacitat crítica, fomentar el treball en equip, tractar de millorar el que sabem i saben amb les aportacions dels altres, millorar el que es puga de tot allò que hem fet, fer créixer el coneixement a partir del que ens aporten els altres, i el software lliure compleix amb totes aquestes premisses.

Com podem arribar a ser mestres si no prediquem amb l’exemple? Com pretenem formar individus basant-nos en aquests fonaments, si prèviament ni tan sols nosaltres hem sigut capaços d’assolir-los, i emprar-los acuradament? Tractem d’ajudar a créixer una societat lliure i no l’eduquem amb els recursos lliures que tenim al nostre voltant?

Constantment ens queixem d’eixes poques persones que s’enriqueixen a costa dels diners que els usuaris finals ens gastem, no? No tenim el coneixement per poder modificar encara ni que siga una mica açò?, és tan senzill com usar el software lliure. No ens presenta majoritàriament el mateix ventall de recursos que altres companyies de software privatiu?

El més adient per una escola pública (lliure), així com per a d’altres si més no totes les institucions públiques, és l’ús del software lliure, tothom hi te accés. No seria coherent que ens feren emprar eines que a més ens han de comportar unes despeses extres (software privatiu).

El software lliure ens facilita, l’aprenentatge lliure, lliure de tota mena de prohibicions. Personalment he sigut educada en un entorn lliure, i espere poder fer el mateix amb la meva família, els meus alumnes, i la meva constant formació.

SOFTWARE LLIURE PRESENTACIO


P R E S E N T A C I O S O F T W A R E L L I U R E


From: guest75ba96, 2 minutes ago








SlideShare Link