26 de setembre de 2008

VIII JORNADES D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES "LES COMPETÈNCIES"

Ja feia molt temps que no en trobava una mica de temps per introduir coses ací al meu bloc però, el darrer esdeveniment paga la pena.
He tingut la gran satisfacció, gust i plaer de poder assistir a una de les moltes conferències a les que està convidat FERNANDO GARCIA PAEZ, el cap d'estudis del CEIP San Walabonso (Niebla, Huelva), i JORDI ADELL SEGURA, qui va ser el meu professor de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació. Aquesta conferència, estava proposada pel CEFIRE de Godella i es va dur a terme el darrer 23 de Setembre.
Sincerament, ja n'estava una mica informada del tipus de personatge a qui anava a veure, ell juntament amb un equip de companys han fet que la vida dels estudiants que passen per la seva escola siga millor, i amb altres expectatives de futur, han muntat un sistema educatiu, basat principalment en l'aprenentatge de l'alumnat però implicant tant l'alumnat, com pares, ciutadans, i no sols adoctrinant nens, com pretenen la major part dels mestres.
He tingut el plaer de descobrir com aquesta persona gaudeix de la feina que fa, n'està orgullós, i no es per menys, els alumnes no volen acabar l'escola. I tot això en una població que té els mateixos problemes que qualsevol altra, tant a nivell immigració, com de perspectives econòmiques, etc.
No trobe les paraules adequades per descriure, el que em va trametre FERNANDO GARCIA PAEZ. Cal que ensenyem els alumnes a aprendre del seu entorn, d'allò que tenen més prop, amb projectes que elaboren els mestres, però que realitzen, modifiquen, i creen els alumnes. El paper dels mestres al San Walabonso, és de suport, supervisió dels treballs de l'alumnat, de guia... tasques que no son menys importants que les de socialitzar, fer-los coneixedors de l'entorn, i és d'aquesta manera, fent sentir l'alumnat el creador d'allò que aprenen, es senten satisfets de veure els seus treballs a la web, a Internet, on altra gent pot trobar els seus treballs. Aprenen a compartir, s'impliquen al 100% en tot allò que fan.
Ara ja entenc la veneració que Jordi Adell sent per Fernando Garcia Paez i el seu equip al centre. Si més no, jo també sent el mateix, em sembla l'escola ideal on a mi personalment m'agradaria treballar. O tal volta crear-ne una quan tinga una plaça a una escola... Però això és un altra historia.....
Agraïments: Jordi Adell i Fernando Garcia Paez