7 de juliol del 2009

Les tres mirades de les VI Jornades fòrum Novadors - On es TIC

Aquests darres 2 i 3 de juliol he assistit a les VI Jornades Fòrum Novadors que s'han celebrat a la UJI i ho he fet de manera molt especial, i baix tres punts de vista ben diferents. Com membre de l'organització, com assistent i com comunicadora.

He tingut el privilegi d'haver estat membre de l'organització de les jornades, formant part de l'equip dels membres del CENT , aquesta ha estat la visió de la preparació prèvia, organitzant aules, cartells, equips, documentació interna, material per als assistents, etc. Aquest ha estat un exemple de bona coordinació i treball en equip, encapçalat per Jordi Adell. I per suposat aixó m'ha permés molts membres de Novadors, bones converses, bones costums, bons pensaments, debats i intercanvi d'idees assegurat... amb dos objectius comuns a tots que els uneix la tecnologia en educació i, bon menjar i beure, ( ;-D ) m'agraden, no volguera deixar-me'n a cap d'ells per nomenar, si no us nomene ja em disculpareu, Ana Ovando, Francesc Llorens, Adrià Benet, Sergio Mestre, Vicent Grau, Josep Lluís Ruíz, Miquel Ortells, etc.

Quant a la meva assistència, que ha estat un altre punt de vista, tot i que no ho he fet al 100%, he de dir que em senc com una aprenent de la tecnologia, he trobat que hi ha gent al món docent molt preparada i amb moltes ganes de fer coses noves. L'esperit crític i autoavaluador dels assistents han estat la tònica general ensumada a les aules de les comunicacions i a les demos, de les que em quede amb la que per a mi ha estat una de les millors, la demo de Vicent Campos i Dolores Insa "animació lectora i TIC poesía infantil i juvenil, on he aprés una altra manera de veure i entendre el gaudi per la lectura, on es fa palés l’existència d’altres camins per motivar els alumnes a prendre gust per la lectura, amb una metodologia que integra els llibres i la tecnologia. He pogut gaudir del gust per la lectura i el seu ensenyament, no cal animar a llegir sols a partir dels llibres, que també, sinó que es poden fer multitud de coses amb les TIC, per potenciar la lectura. A banda de poder comprovar les ganes de compartir coneixements i experiències, en aquest sentit m'han encoratjat a continuar el meu camí de l'aprenentatge.

Quanta gent generadora de motivació per a que els alumnes aprenguen! Gràcies per compartir amb la resta d'assistents, tots són un exemple a seguir per la resta de docents.

Respecte a la meva assistència, què més puc dir, a banda que tornar a escoltar i vore de nou a Fernando García Paez (CEIP San Walabonso, de Niebla) a estat com sempre un plaer, mai no em cansaré d'escoltar-lo, l'entusiasme per la seua feina es nota a cada moment, l'amor que sent pels seus alumnes, sols cal sentir cóm se li omple la boca parlant de tots ells, els que té ara i els que ja no hi són a l'escola. Caldria un mestre com ell a cada escola. A la seva escola, són els mestres qui generen les activitats, i els alumnes qui les produeixen, bon exemple a seguir per tota escola.

Quant a altres conferenciants, he tingut el plaer de conéixer personalment Ramón Barlam , amb qui a més d'escoltar part del seu projecte, he pogut constatar el compromís que té amb el món de la docència i la tasca tan important que suposa estar convençut que la feina que es fa té algun motiu i una raó d'ésser. Como no l'enorme plaer de veure gent com Jordi Adell, engrescant (la gent) com sempre a debatre, i per suposat a Dolors Reig, a qui segueisc al twitter, obrint-nos les ments i coneixements sobre web 3.0 i tal volta la 4.0?

D'altra gent qui he conegut Palmira Santamaría i Josep Guzman tots dos mestres també o gent amb qui m'he retrobat després de molt temps, Toni Solano, qui segueisc al twitter des de fa temps, també m'he retrobat amb altra gent Linda Castañeda professora de la UM amb qui vaig tindre el plaer de conéixer l'any passat, i vaig compartir moments genials, rialles, café... rotllets d'aiguardent ;-) al CENT, i que no veia des del febrer sempre es fan curtes les retrobades amb un ésser estimat...

I finalment la meva tercera perspectiva correspon a la meva assistència presentant la comunicació “Experiència de disseny d'una WebQuest amb Google Sites” fruit d'un treball en equip format per Raquel Fabregat, Mari Carmen Romero, Gràcia Valdeolivas i jo mateixa. Bon equip de treball, amb ganes de fer coses, encoratjades per la responsabilitat que comporta el presentar una comunicació.

Aquesta tal volta ha estat l'experiència més intensa de totes tres, i pot ser per això se'm fa difícil fer palés tots els sentiments generats. La meva primera comunicació i ha estat, sent encara estudiant. Una bona oportunitat que haig d’agrair a moltes persones que m'envolten i han dipositat en mi la seva confiança i sense el seu suport això no haguera pogut ésser possible. Començant per Jordi Adell, continuant per tots i cadascú dels membres del CENT, Carles Bellver, Toni Bellver, Puri Andrés, Luís Centelles, Suso Monforte i acabant per Santiago Agustina, qui ens ha encoratjat a programar la unitat didàctica que ha acabat amb el disseny de la Web Quest "La teva llar".

Intensa per molts factors, hores i hores de treball, nits sense dormir, café, tabac, rialles, plors, angoixes, impotències, bloquejos mentals, però l'esperit de lluita ens ha motivat per continuar amb la tasca que ens havíem plantejat. També hem passat nervis, i molts, sobre tot abans de la presentació en públic (jo la que més, estava com un flam!), però quan vam sortir tot va rutllar com estava previst, (bé alguna errada tecnològica, juajuajua, però superat eixe obstacle, la resta controlada, pense). Tot i així, he gaudit molt fent aquest treball, la comunicació, preparant la presentació, i presentant-la en públic, davant de docents amb molta experiència la major part d'ells.

Qui ho anava a dir, nosaltres unes estudiants d'últim any de magisteri, un dia vàrem emprendre el camí de treballar conjuntament a un projecte... i hem acabat presentant-lo a unes Jornades Tic les de Novadors... em sent orgullosa, i des d’ací vull donar les gràcies a les meves companyes, donat que sense elles, el seu esforç, paciència i constància aquest projecte no s’hagués pogut dur a terme. Moltes gràcies xiques!!!!. A mode de conclusió val a dir que ha pagat la pena i que aquest, el considere el meu treball final de carrera.

Des d'ací us encoratge a tots per a que ens feu arribar les vostres propostes de millora al correu del grup de treball. Ànims .

Didacticadelallengua2@gmail.com