30 de novembre del 2010

#novadorsOM I Jornada Interanual Novadors & Twitter

Dissabte passat, el 27 de novembre vaig assistir a les I Jornades Interanuals Novadors Open Meeting. Unes jornades que a més a més de estar dirigides cap a la formació, també han sigut lúdiques i com no gastronòmiques, cosa que ja havia estat anunciada formalment a la web www.technosofia.net.

Començaré dient que aquest hashtag #novadorsOM va estar d'entre els quatre primers top hashtags a twitter dissabte, més encara tenint en compte que aquesta jornada coincidia juntament amb tres més.

Vaig arribar a punt i hora, corrents a entregar els meus rotllets per al café, saludar breument a @Lindacq @jordi_a @olmillos @iferrer @eprats @FrancesLlorens i de cap a obrir bé orelles i ulls, teclejar i backchannel·lar les jornades.

Jo, a primera fila, juntament amb @eprats, @iferrer (havien vingut des d'Eivissa a la jornada) i oh!, quina sorpresa també tenia a la meva esquerra a @mcarmendz y @juanfratic, què ben acompanyada em sentia.


El començament, @FrancescLlorens, presentava a @jordi_a encarregat d'obrir les jornades amb una clar, concret i acurat curs, exprés a la vegada que intens i sense deixar-se cap detall, de com fer una bona presentació, i ell en sap molt de fer bones presentacions. Més de 200 diapositives en un temps rècord. Impressionant, com sempre!!! No em canse d'escoltar-lo, com comunica, com viu el que diu, com connecta amb l'audiència, com parla, com transmet, l'entusiasme, la fluïdesa... Moltes gràcies Jordi.

En acabar Jordi, van donar pas a l'exposició de Jaime Olmos @olmillos, "Otra escuela, Sí es posible", només amb l'entusiasme que ens trametia, la seva seguretat, el seu convenciment, la meva conclusió respecte a aquesta proposta és que sí es possible una altra escola, només cal implicar-s'hi, col·laborar, cercar solucions, implicar les famílies, obrir-la a tota la societat. En definitiva, si esperem que l'escola canviï com si fora obra de màgia, doncs estem ben equivocats, i si no fem res, ben segur que l'escola no canviarà. Excel·lent presentació @olmillos!

Ja estàvem a mig mati i calia fer una pausa, la pausa café, ben esperada per tots els assistents, sobretot per aquell que s'havien assabentat mitjançant twitter que l'encontre tenia una vesant gastronòmica, la proposta va sorgir a twitter, què era una pausa café sense pastetes? era necessari endolcir la jornada d'alguna manera, i jo em vaig oferir a dur els meus rotllets d'aiguardent, i tot seguit van anar afegint-se, l'orgull no els permetia deixar d'aportar ambrosíacs dolços, @mcarmendz amb les seus rotlles de vi, @iferrer i @eprats flaons d'Eivissa, @juanfratic peladilles, moixàvena o almoixàvena de part de @FrancescLlorens, i si a tots els dolços afegim la bona companyia dels assistents, doncs ahí hem donat al clau.

Després d'una pausa tan dolça, calia que el següent conferenciant, comunicador, continuara en la mateixa línia, i qui millor per fer-ho que @lindacq Linda Castañeda? Ningú, ella ens va enganxar a tots amb la seva exposició de “Identidad Digital” i ens va enrolar a tots els presents en una activitat que consistia a posar-hi cara a quatre rols nostres, incloure el mail i intercanviar-ho amb algú altre de la sala que no coneguérem de res. Una presentació fluida i molt interessant, perquè és ben cert que som el que diem i la gent a la internet ens coneix pel que diem.

I com a colofó final de l'acte la intervenció de Francesc Llorens @FrancescLlorens, que ens va enlluernar amb la seva ponència “Transmissió d’esdeveniments en Internet: broadcasting, streaming i backchanneling. Un exemple real: aquesta jornada” va estar molt interessant i a més a més ens va engrescar a tots en un debat intens, amb la importància que té el backchanneling a qualsevol esdeveniment, tothom volia participar.

Es clar les intervencions pera tots els gustos, sempre hi ha qui creu que aquestes coses no serveixen per res, però el cert es que gràcies al backchanneling es crea una interacció entre l'audiència assistent a una jornada i l'audiència no present a la sala però que sí segueixen l'esdeveniment des de qualsevol altre lloc, com per exemple Mèxic, Canàries, Andalusia, etc. Nosaltres estàvem a Gandia. El meu pares és que enriqueix quantitativament els esdeveniments, quant a feedback amb el públic assistent o bé aportant enllaços a llocs interessants.

També vull fer palés i destacar la participació activa i esplèndida dels alumnes de P24 de Jordi Adell que van vindre a les jornades, la meva enhorabona. I per suposat a Francesc Llorens, que va ser capaç de moderar un debat com el que vam tindre com a cloenda de la jornada.

No acabava ahí, la jornada continuàvem al bar de la gasolinera, un lloc on jo mai hauria dit que es podia menjar tan bé, un menjar exquisit i molt ben acompanyat de les corresponents begudes, acuradament escollides per cadascú dels plats, si a més a més hi afegim el servei que va ser excel·lent, i damunt la companyia i conversa amb tots els comensals... doncs què us puc dir, una jornada d'aquest tipus no es pot comparar amb ningun altre esdeveniment, no s'apropa ni de lluny. Jo estava asseguda entre un gran filòsof @asarbach i una professora de clàssiques meravellosa @voxgraeca, impressionant, la conversa, la companyia, les rialles. Veure un debat, un intercanvi d'idees entre @asarbach i @FrancescLlorens, impagable. La cara i atenció que parava @voxgraeca i jo mateixa, si ho hagués gravat... Aprendre és una tasca constant i diària, aquell que no aprén, no viu.

La tarda va continuar una mica més al bar de la bencinera, mentre plovia anàvem despedint alguns dels assistents, ara ja anàvem quedant menys persones, membres de @novadors i agluna altra persona més. Ens havíem d'anar al centre de Xàtiva, una llàstima que hi haguera mal temps (caldrà tornar per viure Xàtiva i gaudir-la tant com es mereix) Fins l'hora del sopar, unes cervessetes i cafés al bar de l'Hotel, mentre alguns es dutxaven i refrescaven per tornar a la jornada, formativa-lúdico-tecnològica-gastronòmica.

Per finalitzar el sopar, un sopar magnífic a una casona vella de Xàtiva, un entorn tranquil, com no, la conversa amb tots els membres, continuava aprenent, escoltant, conversant, intercanviant opinions, enriquint-me més i més, al meu costat, a l'esquerra tenia @aidaivars, una magnífica professora de física i química, també novadora amb qui vaig tenir el plaer de conversar, intercanviar parers, comprovar que teníem interessos comuns, la seua il·lusió, el seu compromís, l'entusiasme, les ganes de treballar, d'aprendre... vam fluir com ens havia volgut mostrar @jordi_a a la seva intervenció durant la jornada del matí. Tant és així que, vàrem comprovar que d'eixos interessos comuns i aquest fluir ha sorgit un projecte, fruit de la nostra tasca docent, i les nostres ganes d'aprendre i voler compartir-ho amb el món sencer, ens hem capficat en un projecte col·laboratiu per les properes jornades de @novadors. Però això és un altra història que en el seu moment us contaré.

@juanfratic, no va deixar-nos en cap moment, un amfitrió perfecte, una persona que gaudeix d'allò que fa, i convençuda que aprendre, compartir, intercanviar és el millor camí.

Quant a l'organització, vull agrair de cor als meus companys Novadors, la gran feina feta en l'organització, immillorable al meu parer, començant pel lloc, la connexió, el temps ajustat, el café, el dinar, el sopar, fins i tot les indicacions per arribar al IES Luís Simarro, no podien haver estat millor donades. Matrícula Cum Laude per als organitzadors.

Amb què em quede d'aquesta jornada?

El fluir

Les converses

L'aprenentatge

La gent meravellosa: @Lindacq @jordi_a @olmillos @iferrer @eprats @FrancesLlorens @dmelop @tonisolano @aidaivars @mcarmendz @juanfratic @manumonso @salvaoret @sasogu @asarbach @boggejant @marisadedios @voxgraeca

Les rises

Compartir

L'il·lusió

La coordinació

Les persones

El caliu

L'entusiasme

L'esperança

La força

La curiositat


Vídeos de la jornada Ustream Novados

Presentacions Comferències:

Fotos:
Gràcies a tothom, a qui ha assistit, tant el qui han vengut de lluny, com els que eren prop, a aqulles persones que han seguit l'esdeveniment per twitter o ustream; a tots els qui han fet possible que aquesta primera jornada Interanual haja estat immillorable en tots els sentits i per tant entre tots heu complert les espectatives i les heu superat sobradament.

Em senc orgullosa de pertànyer a Novadors

Una abraçada


3 comentaris:

  1. Sé por experiencia lo complicado que es trasladar a las palabras todo lo que se ha vivido en un evento como el del sábado. Por eso puedo felicitarte con confianza por tu relato, entrañable y ajustado, tierno y riguroso. Los que te lean no podrán sentir todo lo que vivimos (para eso había que estar allí) pero podrán hacerse una idea.
    Como siempre, ha sido un placer compartir contigo unos ratos.
    Hasta la próxima, nos leemos.

    ResponElimina
  2. Gràcies Anna per aquesta crònica d'unes jornades tan agradables i enriquidores. Una abraçada.
    Alejandro
    (@asarbach)

    ResponElimina