31 d’octubre del 2007

"The Hole in the Wall"

"THE HOLE IN THE WALL"

El que he vist i llegit no ho trobe sorprenent. Em refereix a que és normal que els nens aprenguen sense saber res de res d'informàtica ni noves tecnologies, ells estan capacitats per aprendre-ho tot. És una mera qüestió d'interés i motivació. A poc que ens fixem de l'evolució d'aprenentatge d'un nen, des que neix i all llarg del seu desenvolupament, trobarem que ho aprenen tot amb tota naturalitat, cosa que els adults no, i una de les raons perque els adults no aprem les coses com els nens es la por a lo deconegut, al fracàs. Els nens encara no són conscients d'eixos sentiments, així doncs, les ganes d'exploar i descobrir coses noves, es converteixen en el motor del seu aprenentatge. El que demostra aquest video a més de la facilitat d'aprenentatge, és el gran paper que juguen les noves tecnologies per a la millora escolar. Clarament influeixen positivament en ells i ELLES!!!, com sabem a l'India la dona no està arrelada a la comunitat educativa com a Europa. La següent frase ho resumeix molt bé: "That with which you can do anything."

El que si trobe sorprenent és, que un empresari es dedique a fer el bé, i ajudar a aprendre, donant-los la oportunitat amb tota gratuïtat, sens esperar res a canvi, llevat del reconeixement, i la satisfacció d'haver-ho fet. Si tenim en compte que estem vivint en una societat on primen els interesos ecòmics sobre altres, com ara la formació de les generacions futures. Un món que et valora més pel que guanyes, que pel que ets capaç de fer, o fer pels demés. Em trec el barret davant aquest personatge, que està ajudant a crèixer una societat a l'India, més preparada (començant pels més necessitats) i millor formada amb valors.

D'altra banda, em sembla molt possitiu que també haguen inclós al programa a les dones, és una oportunitat i un primer pas per admetre que les dones som tant vàl.lides com els homes per fer, aprendre, construir, etc. Estic convençuda que aquest és un dels primers, però no l'únic pas, per formar una societat igualitària a l'India.

És un exemple a seguir per tots nosaltres, però sobre tot, pels grans magnats de l'economia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada